zondag 1 juni 2008

Tieners houden ons bezig

Vanuit een koud, regenachtig Nazareno, wat overigens niet zo heel erg is mits het niet te lang duurt, dit keer het laatste nieuws. We hebben namelijk in weken geen regen gehad en omdat we aan een zandweg wonen stuift het heel erg. Dus nu we toch binnen zitten mooi even tijd om een stukje te schrijven.
Vorige week zondag was het weer veel mooier. We zijn met de kinderen van de zondagschool naar de boerderij geweest. Ze hebben het fantastisch gevonden. Zelf zaadjes mogen planten en kijken bij de varkens. We zullen er een paar mooie foto's van bij doen!
Wij waren zeer verheugd dat naar aanleiding van het stukje van vorige week, we twee giften hebben ontvangen om meer naaimachines te kopen. Van dit geld kunnen we een nieuwe en een tweede hands naaimachiene kopen. De tweedehandse is al gekocht, dus aanstaande maandag hebben we er al één bij en zo gauw we in de grote stad komen halen we de nieuwe op. We hebben leuke stof gekocht waarvan de tieners een sloop gaan maken en als dat klaar is kunnen we eventueel een laken erbij maken. Zo langzaam aan leren ze met de naaimachine omgaan en kunnen we overgaan op de moeilijkere dingen. De tieners houden ons goed bezig. Afgelopen week hebben we een avond gehad met de ouders van hen. Ze zijn bijna allemaal gekomen. We hebben veel dingen met hun kunnen delen over opvoeding van tieners. De gewone dingen, maar ook wat de bijbel ons leert over deze dingen. We hebben hen ook duidelijk gemaakt dat de verantwoording voor de tieners voor een groot deel hun eigen verantwoording is. Dat ze zelf met hun kinderen om de tafel moeten gaan zitten en met ze moeten praten. Dat ze hun kinderen liefde moeten geven, bevestigen in zaken en ga zo maar door. Aan het eind van de avond hebben we hen allemaal mogen zegenen en zalven met olie. Hier waren ze erg blij mee. Het was een hele goede avond waarop we veel konden delen met de ouders en de ouders met ons. Volgens ons hebben ze zelf veel ondersteuning nodig omdat ze zelf ook niets van huis uit hebben meegekregen. De vraag was dan ook of we niet elke maand zo’n avond konden houden. Woensdagavond hebben we een genezingsdienst gehad waarin Wouter het woord mocht brengen. Het was voor hem de eerste keer en het is heel goed gegaan. Er waren veel mensen van buiten de kerk uitgenodigd en gekomen. Zij wilden graag genezing ontvangen van lichaam, ziel en geest. Bij de uitnodiging gingen er velen naar voren om het geschenk van God, gezondheid, te mogen ontvangen. De volgende dag kwam er een vrouw naar Wouter toe, die vertelde dat ze heel veel pijn en last van haar schouder had en dat God haar had aangeraakt en de pijn weg was. Ze kan haar arm nu weer gewoon gebruiken.
Zo mogen we zien dat we een levende God hebben We worden al een beetje Braziliaans. Van de week was er een officiële opening van een nieuwe gezondheids post. Mestal beginnen ze hier nooit op tijd, dus wij zijn ook maar een kwartier later gegaan dan op de uitnodiging stond. Nu, voor wie ons een beetje kennen, is dat voor ons echt heel bijzonder. Vervolgens moesten we nog een uur wachten op de burgemeester. Dus……… volgende keer nog maar later gaan? Het was echter wel zinvol om te gaan, want Wouter heeft zo weer verschillende contacten kunnen leggen met verantwoordelijken en burgemeesters. Zo kijken we uit wat de nieuwe week ons weer zal gaan brengen. We houden jullie op de hoogte.

1 opmerking:

Unknown zei

leuk hoor, al jullie nieuwtjes! Fijn om te lezen dat het goed gaat, ook met de tieners! Geweldig om te lezen hoe God wereldwijd aan het werk is. Gelukkig is Hij niet afhankelijk van mensen, maar wil Hij ons en speciaal jullie wel gebruiken!
Liefs van Henk en Willemien