donderdag 1 mei 2008

Op Cebem

Vandaag is het hemelvaartsdag, Cebem is gesloten en dus hebben we een lekker lang weekend, wat natuurlijk geweldig is omdat we Stephanie twee weken op bezoek hebben en we met haar een paar dagen op stap kunnen om in de omgeving wat dingen te doen. De afgelopen week zijn we verhuisd naar ons nieuwe huisje en het is geweldig om weer een eigen plekje te hebben en weer bekende spulletjes om ons heen.
Het is hier zo heerlijk rustig en na een dag werken is het een feest om hier thuis te komen en lekker op de veranda te zitten en te genieten van de omgeving.
Op cebem is altijd genoeg te doen en waar maar nodig ga ik, Herma, vaak helpen. Je kunt me dan ook geregeld op kantoor, in de keuken of in een auto van cebem vinden om wat boodschappen te doen. Ook wordt er soms een beroep op je gedaan om te hulp te schieten bij een kind waar de lerares geen raad meer mee weet. bijvoorbeeld Alexander:
Alexander is een jongetje van een jaar of zes. Hij komt uit een erg arm gezin, zijn vader is overleden en zijn moeder is opnieuw getrouwd met haar eerste man. Deze man is al zestig jaar geweest en bijna blind. De oudste kinderen en de jongste kinderen zijn van hun samen, alleen Alexander is van een andere vader.
Alexander gaat op cebem soms totaal door het lint en begint dan van zich af te slaan en te schoppen en daarbij moeten deuren, kasten en soms ook de lerares het ontgelden. Op een keer had hij de lerares zo tot wanhoop gedreven dat ook zij haar zelfbeheersing verloor en driftig werd. De kinderen kwamen mij roepen en na ze uit elkaar gehaald te hebben dook hij in een hoek en wou er niet meer uit.
Wouter heeft hem naar het kantoor gebracht waar hij na een half uur weer rustig werd.
Na hem even op schoot genomen te hebben en met hem gepraat te hebben was hij zover dat hij zijn verontschuldiging wou aanbieden aan de lerares. Daarna hebben we de lerares aangemoedigd om samen met ons voor hem te bidden. Hij werd helemaal rustig!
Hierna is het weken goed gegaan en als het nu weer gebeurt weten we dat het een geestelijke strijd is en gaan we met hem bidden want de vader van dit jongetje is vaak met oculte zaken bezig en dit botst natuurlijk met de onderwijzeres die christen is.
Dit is slechts één van de bijzondere verhalen die we hier op Cebem meemaken, mede dankzij het gebed dat ons ondersteunt! Blijven jullie bidden?!

Alexander:

Even "uitrusten" op Cebem:

1 opmerking:

Mariek zei

Hallo hallo,

Nou ik hoop dat jullie een tegekke tijd met elkaar hebben! Geniet er van he?! Ik denk dat ik ook maar gauw op bezoek kom :)

Knuffel, Marieke