zondag 28 februari 2010

God is goed

Al weer de laatste dag van februarie, cebem draait weer volop.

De nieuwe kleintjes zijn weer gewend en ook alle medewerkers hebben het ritme weer te pakken. We willen wel vragen of jullie speciaal voor de tieners willen bidden. Er zijn er een paar die zijn blijven zitten op school en die niet meer op cebem komen omdat ze een baantje voor een halve dag hebben aangenomen. Meestal gaat het zo dat ze dan binnen de kortste keren ook niet meer naar school gaan. En wat hebben ze dan voor toekomst. Meestal hebben ze voor hun 20 ste een kind en geen relatie meer. Bid dat we wijsheid krijgen om op de juiste manier met hun om te gaan om ze te kunnen stimuleren om de school af te maken en een vak te leren.

Zelf zijn we de schrik weer te boven van het ongeluk, maar soms ben ik nog wel wat schrikkerig. Dat is niet zo leuk voor Wouter, maar ook dat gaat al weer beter. Gisteren zijn we in Lavras wezen kijken naar onderdelen om de auto te kunnen laten maken.

We moeten daar de onderdelen zien te vinden en dan is er iemand hier in Nazareno die hem kan maken en spuiten. Dit is voor ons de beste oplossing maar het gaat nog minimaal 15 dagen duren voor we alle onderdelen binnen hebben.

Gelukkig zijn Marcio en Fran weer terug op hun plek in Ibituruna en ook Rafael en Crisia komen daar het team versterken. Rafael heeft 3 jaar geleden stage gelopen en meegewerkt in de kerken en op cebem. Die tijd was erg goed voor hem en voor ons. Ondertussen is hij getrouwd, heeft zijn bijbelschool klaar en een jaar lang zijn gemeente gediend in het noorden van Brazilie. Hij had heimwee naar vooral Ibituruna en is met ons komen werken om zich special op het jongeren werk te richten. Crisia werkt halve dagen op cebem mee als lerares en doet de administratie van de kerk. Rafael komt elke woensdag naar Nazareno om daar te helpen. We hebben nog steeds geen voorganger. Een moeilijke tijd voor de gemeente in Nazareno. Woensdag hebben we dan ook een vergadering met alle gemeenteleden. Bidt u met ons mee dat dit een goede vergadering zal worden. Een volgende keer zullen we hier meer over schrijven.


Geen opmerkingen: