donderdag 18 december 2008

Van feest naar feest

Afglopen dagen hebben voor ons in het teken gestaan van kerstfeest vieren.
Het begon dinsdag met een grote kerstviering met alle kinderen van Cebem en hun ouders. We waren met 180 kinderen en ik schat zo'n 300 ouders. De voorbereiding was enorm vermoeiend. Herma heeft met de leraressen voor 500 personen taarten gebakken en kon geen taart meer zien. Pr. Lourival en ik hebben de zaal klaargemaakt. Maar het was niet voor niets. We hebben een fijne avond gehad en de kinderen hebben een prachtige kerstcantate gezongen. Ook heb ik een woord door mogen geven: zonder kerst geen pasen. Velen gaven aan, het kerstgeschenk, de Here Jezus, in hun leven te willen laten komen. Fantastisch!
De volgende dag zijn wij begonnen met alle voorbereidingen voor de lunch van donderdag met alle bejaarden. Een hele klus. Daarna zijn we naar Ibituruna gegaan om daar het kerstfeest bij te wonen. Ook hier waren naast de kinderen ongeveer 150 ouders aanwezig. De kinderen deden ook hier een prachtige kerstcantate en daarna hebben ze allemaal hun cadeautje in ontvangst genomen.
Vandaag, nu ik u schrijf, hebben we de lunch met alle mensen uit het bejaardentehuis gehad. De tieners hebben samen met Leni en Herma gekookt. Ik kan u zeggen: ze hebben genoten. Aan het eind hebben ze allemaal een cadeautje gehad: nieuwe kleren! De tieners hebben voor ze gedanst en gezongen en aan het eind hebben we hen samen mogen zegenen.
Nu zijn we dan thuis. Moe maar voldaan. Even rust en dan zondag weer spreken in Ibituruna.
We houden u op de hoogte van ons wel en wee.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi lieve mensen,
Wij zijn blij dat ook de tieners betrokken werden bij het feest voor de bejaarden.Petje af voor jullie werk en inspanningen.
Denken jullie ook even aan jullie eigen gezondheid en leven?

Liefs Lucas en Mary.

Jan Smit zei

Lieve Wouter en Herma, geweldig zoals het gaat. Het kan altijd beter en meer maar met wilskracht en geloof kom je een eind. Denk aan spreuken 10:22. We wensen jullie een voorspoedig en zeer gezegend 2009.

Jan & Astrid