zaterdag 19 april 2008

De boerderij!

Jazeker, we hebben ook nog een boerderij waar we groenten verbouwen voor de kinderen op CEBEM.
De afgelopen periode was de boerderij een beetje in verval geraakt. Er was weinig groente, de tractor functioneerde niet meer en we hadden geen dieren meer op de boerderij. We hebben hier uitgebreid met het bestuur in Brazilie over gesproken en hebben besloten de boerderij weer nieuw leven in te blazen.
We zijn erg blij met pastor Lourival,want naast het leiden van de gemeente heeft hij ook veel ervaring en kennis in het werken op de boerderij. Samen hebben we een plan gemaakt en zijn deze nu aan het uitvoeren samen met Heitor, onze man op de boerderij.
We hebben de traktor laten maken, hebben de moestuin verplaatst en zijn opnieuw begonnen met planten van vele soorten groenten. Ook hebben we varkens gekocht. Een moeder met 8 kleintjes en een vader en moeder met 2 kleine varkens. We willen namenlijk gaan fokken, zodat we altijd voldoende varkensvlees hebben voor de kinderen op Cebem in Nazareno en Ibituruna. Op de bijgaande foto´s zult u wel een goede indruk krijgen.U zult misschien wel denken is dit nu zendingswerk? Ja, ook dit onderdeel hoort zeker bij ons zendingswerk en daar zijn we ook heel erg blij mee. Alhoewel we weinig verstand hebben van het leiden van een boerderij mogen we toch ook met dit werk weer elke dag wat leren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Wouter en Herma, jullie zijn toch ook van alle markten thuis! Rundvlees is trouwens ook erg lekker voor churrasco. Gaan jullie zelf slachten? Of laat je dat varkentje door anderen wassen?
Groetjes Jansje