zondag 23 mei 2010

Pinksteren

De hoogste tijd om weer wat over onze belevenissen te vertellen.
Het is nu zondag middag en we hebben net gegeten. Had getracht een echte gado gado saus te maken, lang leve het indoneschische kookboek. Helaas is hier geen pindakaas te koop en toen maar geprobeert om het zelf te maken door pinda's te malen en op smaak te brengen. Was aardig gelukt moet ik zeggen. Nu even tijd om op deze bijzondere verjaardag het is namelijk zo n tweeduizend jaar geleden dat de eerste kerk werd opgericht. De uitstorting van de Heilige Geest. Vanavond in de dienst zullen we het wel gedenken en hebben we ook samen avond maal. Pastor Marcio komt uit Ibituruna het avond maal met ons vieren en Leonel zal de preek doen en Wouter de zangdienst.
De afgelopen tijd waren we erg moe en soms lagen we al vroeg te slapen. Het is niet altijd het vele werk maar ook de geestelijke druk die maakt dat je soms het gevoel hebt dat je het liefst even vroeg naar bed gaat en ja we zijn natuurlijk niet de jongsten meer.
Op Cebem waren er veel zieke personeelsleden en moesten we steeds weer oplossingen zoeken. Elza uit de keuken is de afgelopen week geopereerd aan een galsteen. Gisteren even bij haar op bezoek geweest. Ze was goed te pas en zat al weer op de bank, ook vroeg ze of we haar niet op konden halen voor de kerk vanavond. Ze moet van de dokter veertig dagen thuis blijven dit zal haar nog zwaar gaan vallen, maar voor haar lichaam is het beter om rust te nemen.
Op dit moment zijn veel mensen bang om dengue te krijgen. In Nederland noemen we dit knokkelkoorts. Het is een ziekte die door muggen wordt over gebracht en stilstaand water kunnen besmetten. Ze komen dan ook controles doen bij de huizen om te kijken of er geen water in pannen en oude banden of ander soort iets staat Ook zag ik deze week mannen met bescherm pakken en een enorme gif spuit langs de huizen gaan.
Volgende week hebben we een doopdienst in Ibituruna. Er worden meer dan 15 mensen gedoopt. We zullen jullie gauw meer hierover vertellen.


Moestuin van de tieners. Wat zijn ze trots

Kerk in Ibituruna

Huissamenkomst bij Elza



1 opmerking:

Hilda Keur zei

Hallo Wouter en Herma.

We vonden het ontzettend leuk dat we afgelopen zondag jullie verhaal konden lezen in ons gemeenteleven.
Wat hebben jullie daar een mooi werk opgezet.
Jouw vader Wouter zei 's avonds in de dienst heel trots tegen mij dat ik dan maar eens op jullie blog moest gaan kijken, dus dat heb ik nu gedaan.
Wij wensen jullie veel zegen en sterkte toe in dit werk en zullen jullie zeker blijven volgen.

Hartelijke groeten van Henny en Hilda Keur.