zaterdag 3 april 2010

Pasen 2010

Vandaag is het de dag voor pasen. Sinds donderdag zijn we al vrij. Vanaf woensdag tot morgen zijn hier veel prosessies i.v.m. pasen. Gelukkig hoeven wij niet met beelden over straat maar hebben wij een opgestane Heer.

Woensdag ochtend hebben wij paasfeest gevierd met de kinderen van CEBEM, wat een heel mooi feest was. De kinderen hebben allerlei dingen over pasen gedaan. En ook Rafael en Crissia hebben met de poppenkast het paasverhaal aan de kinderen uitgelegd. We hadden allemaal lekkere dingen voor ze gemaakt en aan het eind kregen ze nog een snoep verrassing mee. Toen een paar vrije dagen en we hebben ook twee dagen kunnen uitrusten. Dit hadden we ook echt nodig. Wat zo vermoeiend is, is niet alleen het vele werk maar ook de geestelijke druk. Maar de bijbel zegt in dit alles zijn we meer dan overwinnaars en op die belofte blijven we staan, niet alleen voor ons zelf maar vooral wat betreft het werk van CEBEM en het werk in de kerken.

We zijn bijzonder gezegend. Onze auto is bijna klaar. We kunnen er al weer in rijden. Maar we moeten nog voor twee dingen naar de oficiele garage in Lavras. En hij ziet er als nieuw uit. We zijn dankbaar voor alle hulp die we gehad hebben vanuit Nederland. Zonder dit hadden we hem niet kunnen laten maken. Dank u wel allen die ons hier bij geholpen hebben.

Vanavond zijn we uitgenodigd in een sporthal, waar een andere kerk van hier een samenkomst heeft. Eigenlijk zijn we wel verplicht om er naar toe te gaan. Dit is wel een dorp en er wordt heel veel gekletst en op je gelet in de dingen die je doet. Dit is wel eens moeilijk, want je doet het toch nooit voor iedereen goed. Maar we willen wel laten zien dat we er zijn om de mensen hier in het dorp te helpen.

Het werk met de tieners is nog steeds erg moeilijk. Er zijn wat oudere tieners afgegaan omdat hun schooltijden zijn veranderd en ze niet met de jongere tieners in een groep willen. Twee jongens die niet te handhaven waren hebben we gevraagd maar liever thuis te blijven. Het zou zo fijn zijn als we een eigen gebouw hadden voor de tieners waar ze hun eigen plek zouden hebben. Maar ja dat zal nog wel even duren. Er is momenteel geen geld om verder te bouwen. Tot die tijd proberen we ze zo goed mogelijk op te vangen. Een van de tiener jongens, die niet meer op CEBEM is, werkt in een garage hele dagen, hij is nog maar een jaar of 14, maar hij gaat gelukkig nog wel s avonds naar school. Misschien zegt u dat is kinderarbeid, ja dat is zo, maar de heledag alleen of op straat met vaak verkeerde vrienden is al helemaal niet goed.

Morgen hebben we samen met Ibituruna een paasdienst. We hebben een bus gehuurd en hebben dan samen een feestelijke dienst in Ibituruna. We zien er naar uit. We bidden u Gods zegen toe en een geweldig paasfeest want onze Heer is niet dood Hij leeft!!!!!!!

Geen opmerkingen: