dinsdag 6 oktober 2009

Zwaar weer

We hebben een aantal zeer zware weken achter ons. We hebben met elkaar moeilijke beslissingen moeten nemen. En zoals dat hier in Brazilie gaat, ze kijken allemaal naar de leider en wachten op wat hij gaat besluiten. In goed overleg hebben wij afgelopen week de knoop doorgehakt en hebben afscheid genomen van de voorganger, pr. Lourival, in Nazareno.
Het eerste jaar ging fantastisch en de gemeente groeide naar wel 90 personen elke zondag. Het tweede jaar verloor de voorganger steeds meer zijn vertrouwen en nu zitten we elke zondag nog maar met zo'n 25 personen in de kerk. Afgelopen zondag hebben we alle gemeenteleden geinformeerd over ons besluit en zij konden achter onze beslissing staan.
Dit was het slechte nieuws zoals we dat gauw zeggen. Nu het goede nieuws.
We gaan samen met pr. Marcio en zijn vrouw Francelly een nieuwe start maken. De eerste gesprekken hebben al weer plaats gevonden en er hebben al verscheidene mensen gezegd dat ze nu weer terug gaan komen. We hebben vele plannen en blijven toch uitkijken naar datgene wat God wil gaan doen in Nazareno. We willen ons vertrouwen op Hem stellen, want samen met Hem zijn we meer dan overwinnaars. We willen niet op de omstandigheden kijken, maar we willen op Jezus kijken.
Voor ons betekend dit dat er een hele drukke tijd aan gaat komen. We hebben nu samen met pr. Marcio de leiding over de gemeente. Rustig toewerken naar ons verlof in november/december is er dus helaas niet bij.
Wilt u voor ons bidden dat we de kracht en wijsheid van God daaglijks zullen krijgen?

Geen opmerkingen: