woensdag 8 april 2009

Eindelijk weer een teken van leven

Eind maart zijn we met de tieners van cebem een weekend weg geweest.
We hadden in Ibituruna een lokatie gevonden met een zwembad erbij. Voor de meisjes was er een bed en de jongens hebben met z’n allen in de grote hal geslapen. Na een paar drukke dagen was het dan eindelijk zover, met de bus naar Ibituruna. Wat een feest. Er werd dan ook flink gezongen. Het was vrijdag tegen zes uur dat we aankwamen. Eerst maar lekker eten en daarna hadden we een programma waarin Wouter als eerste over het onderwerp zijn visie mocht geven. Het thema voor dit weekend was: Jongeren, met de mogelijkheid de wereld te kunnen veranderen. Het was een duidelijke boodschap en we bidden dat God op belangrijke momenten de dingen die ze dit weekend geleerd hebben hun weer te binnen zal brengen. Naast de serieuze dingen was er ook veel tijd voor ontspanning en natuurlijk zwemmen. En u begrijpt het al: het zwemmen had hen weer enorm hongerig maakt en dus kregen ze aan het eind van de avond nog een stevig snack. Ikzelf, Herma heb niet zoveel tijd om persoonlijk in gesprek te komen omdat ik het hele weekend samen met Nanci in de keuken heb gestaan. Twee keer per dag een warme maaltijd ,s’morgens een broodmaaltijd en twee snacks en drinken voor 50 jongeren daar ben je het grootste deel van de dag wel zoet mee. Maar het leuke was wel dat er tieners waren die kwamen vragen of ze mochten helpen in de keuken. Dit is toch wel een positief gevolg van de kooklessen. Naast al het eten hebben we ze ook veel geestelijk voedsel mogen geven en we bidden dat God de naprediker van alles zal zijn. We hebben veel voor hen gebeden en hen gezegend voordat ze naar huis gingen. We ginnen dan ook moe maar voldaan naar huis.
Het afgelopen weekend zijn we naar Sao Paulo gereden om onze dochter en schoonzoon op te halen van het vliegveld. Het was een heerlijk weerzien nadat we elkaar anderhalfjaar niet gezien hadden. Naomi is hier zo,n 7 jaar geleden voor het eerst en het laast geweest. Ze herkende niet veel meer. Samen kunnen ze nu het werk leren kennen en zien waar hun ouders zoal mee bezig zijn. Vandaag heeft Naomi met alle tienermeisjes een ketting gemaakt , dit vonden ze erg leuk en zo kon Naomi meteen de tieners een beetje leren kennen. Michiel is de hele dag met Wouter op stap geweest en hij heeft al een paar elektrisiteits klusjes kunnen doen.
Volgende keer zullen we iets meer over de gemeentes schrijven, want ook daar is de Heer geweldig aan het zegen. Maar voor nu is het even genoeg.

1 opmerking:

Anoniem zei

lieve mensen wat geweldig zo'n weekend met 50 tieners,wel erg vermoeiend voor Herma maar het geeft zeker voldoening.En het is zeker een geestelijke opbouw voor de tieners, wat ze ook doen later dit zulen ze zich altijd blijven herinneren.
we wensen jullie een geweldige tijd toe met Naomi en Michiel.
O Paaz de Senhor (zal wel verkeerd geschreven zijn)hoe dan ook groetjes van marten en Joke Klaster