vrijdag 27 februari 2009

Guarapari

Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer. Afgelopen dagen zijn we met zo’n 50 personen naar Guarapari geweest. Guarapari ligt zo’n kleine 600 kilometer van Nazareno en……aan de kust. Lekker 5 dagen naar het strand. Het thema was Santitude, dwz santidade en attitude. Maar ja, nu in het nederlands. Heiligheid en ons gedrag daarbij! Fijn om met elkaar eens rustig de tijd te hebben om er met elkaar over te spreken. Van Cebem hadden we 8 tieners mee. Zelf hebben ze door op Cebem te werken geld bij elkaar gespaart om meet e kunnen. Anders was dit voor hen onmogelijk geweest. Een hele verantwoordelijkheid voor ons, maar aan de andere kant ook fijn om hen andere dingen te laten zien, horen en beleven. Ze hebben zich echt fantastisch gedragen en het was zo voor on seen plezier om met hen te zwemmen in de zee en de studies samen te volgen. We waren blij dat er voorgangers van de bijbelschool uit Guarapari kwamen om het woord te delen. Pastor Geovanne gaf een indrukwekkend getuigenis wat ons allemaal aansprak en pastora Andreia heeft een dienst speciaal voor de vrouwen gehouden. We zijn door hen meegenomen om de bijbelschool te leren kennen. Een fantastische ervaring. Kortom: we hebben een fantastische tijd samen gehad en zijn nu weer opgebouwd terug in Nazareno. Het was overigens wel een lange reis, meer dan 10 uur met de bus.
Lourival en Nanci hebben we net verhuisd. Herma had lekker eten gemaakt en de rust is nu weer teruggekeerd. Heerlijk even bijkomen. Het is warm, tegen de 30 graden en we zitten lekker op de varanda.
Morgenochtend om 07.00 uur moet ik bij Cebem zijn. We gaan beginnen met de nieuwbouw en de burgemeester heeft beloofd het terrein voor ons bouwklaar te maken. Scheelt weer enorm in de kosten nietwaar. Zo kunnen we maandag dus beginnen. Volgende keer zullen we u hier weer meer over laten weten.


Geen opmerkingen: