woensdag 22 oktober 2008

Dia de crianças

Eindelijk tijd om een stukje te schrijven over de dagjes uit met de kinderen. In totaal zijn we 8 dagen achter elkaar uit geweest met de kinderen. Daarna waren we echt bekaf. Moe, maar zeer voldaan. Met de tieners zijn we naar een pousada in Ibituruna geweest. We hebben een heerlijke tijd met hen gehad. Rustig de tijd om met hen van gedachten te wisselen over het thema EEN TIENER GENAAMD JEZUS. Op zondagmorgen hebben we het kamp samen met de kerk afgesloten met een doopdienst. 3 tieners van CEBEM en 3 broeders en zusters van de kerk hebben zich laten dopen. Fantastisch! Na de doopdienst deed pastor Lourival een oproep voor wie zich een volgende keer wilde laten dopen. Er kwamen vele tieners en volwassenen naar voren. Geweldig.
Ook hebben we op dezelfde pousada een kamp gehad met kinderen van 7 en 8 jaar. Lekker zwemmen was voor hen wel het hoogtepunt. Ons thema was: JIJ BENT SPECIAAL. Ook hebben we met hen over sexualiteit gesproken en een mooie DVD hierover laten zien. Het is nl. Onvoorstelbaar hoeveel sexuele problemen we al tegen komen op zeer jonge leeftijd.
Met de kinderen van 9 en 10 jaar zijn we naar de dierentuin in Belo Horizonte geweest. ‘smorgens om 04.30 uur was de bus al op CEBEM. We hebben genoten van alle dieren. Het was deze dat erg warm, zeker 35 graden, dus de ijsjes gingen er goed in. En de de afsluiting: met zijn allen naar McDonalds. Wat een belevenis.
Ook met de kinderen uit Ibituruna zijn we een dagje wezen zwemmen. Wat hebben ze genoten. En dan niet te vergeten de barbecue, tart, snoepjes, ijsjes……..het feest kon niet op.
We zijn erg dankbaar dat we zo alle kinderen een fantastische dag hebben kunnen geven. We willen degene in Nederland die dit mogelijk hebben gemaakt ook langs deze weg heel erg bedanken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben super trots dat jullie de blogspot nog steeds zo goed bijhouden! Ik hoor veel dat mensen hem lezen!
Ik houd van jullie,
xxx Steph

Anoniem zei

We zijn blij dat het jullie,de Gemeente goed gaat.Als wij zo de dia's bekijken en erover lezen,dan willen we zo richting Brazilie gaan.
God zegene jullie.
Lucas en Mary.

Anoniem zei

Hoi fam.berkhof,
Wat bemoedigend om te lezen wat God aan het doen op de plaatsen waar jullie komen.

God bless you in abudance,
lieve groet van,
stanley & danielle

Anoniem zei

Lieve Herma en Wouter,
Wat geweldig om te lezen en zien dat het zo goed gaat! En wat zal het vermoeiend zijn geweest zo'n weekje weg! Mooie foto's, zo krijgen we een goede indruk van alles. We volgen jullie en bidden voor jullie, liefs José en Debbie